






Ingrediënten
- Zout
- Peper
- 1 komkommer, geschild (schil bijhouden) in grove stukken
- 4 tomaten in grove stukken
- 1 rode paprika in grove stukken
- 1 ui in grove stukken
- 2 knoflookteentjes, gepeld, fijngesneden
- (bruin) brood, dikke sneden in vierkantjes (halve boterham apart houden)
- Olijfolie (max. 4 eetlepels)
- 0,5 liter water
- Provençaalse kruiden
- Extra (olijf)olie of 100% plantaardige margarine
- Parmezaanse kaas, enkele krullen (met dunschiller)
Voorbereiding
OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).
Recept van Albert Verdeyen
Bekijk ook onze soep van geroosterde gele paprika’s en wortelen met tomatenpesto, een andere koude soep vol smaak en makkelijk verteerbaar.