Een heerlijke, zelfgemaakte klassieker. Ideaal om minder rood vlees te eten, wat dikkedarmkanker in de hand kan werken… En waarom niet eens de vegetarische variant met quorn proberen?
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Vleesgerecht
Feestelijk recept
Gezond recept
Herfst
Lente
Winter
Zomer
Ingrediënten
- 600 g kip-, kalkoen- of quornfilet of kalkoengebraad
- 800 g Parijse champignons
- 100 ml ontvette groente- of kippenbouillon
- 100 ml magere room
- 1 sjalotje
- 1 el gehakte peterselie
- 1 kl citroensap
- 3 el (olijf)olie of 100% plantaardige margarine
- Peper, zout
- Bindmiddel (eventueel)
Voorbereiding
Maak de champignons schoon en snijd ze in schijfjes. Snijd het vlees of de vleesvervanger in blokjes en kruid met peper en zout. Versnipper het sjalotje. Bak de champignons even in de pan, in de helft van de vetstof, en houd ze apart. Bak in de resterende vetstof in dezelfde pan het vlees of de vleesvervanger bijna gaar.
Haal het eruit en bak in dezelfde pan het sjalotje glazig. Leg het vlees of de vleesvervanger en de champignons terug in de pan en giet er de bouillon bij. Laat 5 minuten sudderen. Meng met de room en voeg eventueel nog wat bindmiddel toe. Breng op smaak met citroensap, peterselie, peper en zout. Serveer met (bij voorkeur volle) rijst of gekookte aardappelen.