Framboos

Framboos

Deze framboosdrank is zacht, licht en voedzaam. Ze is snel klaar en vormt een uitstekend alternatief voor mensen met kanker, vooral bij vermoeidheid of smaakveranderingen. Dankzij de romige textuur en het fruitige aroma is dit een gezond en aangenaam alternatief voor gesuikerde frisdranken.
Alcoholvrij aperitief
Alcoholvrij aperitief
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 400 ml magere of halfvolle melk
  • 100g frambozen (vers of diepgevroren)
  • 4 eetlepels magere of halfvette platte kaas
  • Een snuifje kaneel
  • Frambozensiroop (naar smaak toevoegen)

Voorbereiding

Laat diepvriesframbozen licht ontdooien. De melk kan koud of op kamertemperatuur gebruikt worden, afhankelijk van de voorkeur.
Doe de frambozen, melk, plattekaas en kaneel in een blender. Voeg eventueel een scheutje frambozensiroop toe voor een zoetere smaak. Mix tot een glad en schuimig mengsel.
Giet in een groot glas en serveer onmiddellijk, goed gekoeld. Werk eventueel af met enkele hele frambozen.

OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Bekijk ook ons recept voor de aardbeienshake, een energierijke en lekkere drank, ideaal bij vermoeidheid.

Meer inspiratie