Ingrediënten
- 4 eidooiers
- 80 g bruine suiker
- 1 theelepel maïzena
- 300 ml volle melk
- 4 eetlepels olijfolie
- 80 g broodkruim van vers bruin brood
- 48 g lichte basterdsuiker
- 1 theelepel vanille-aroma
- 300 ml slagroom
Voorbereiding
Variatie
Vervang de bruine suiker door kristalsuiker. Bruin brood kan
vervangen worden door volkorenbrood. Voeg
samen met het bruin broodkruim fijngehakte muntblaadjes toe aan het
ijs.
Bewaartips
Bewaar zelfgemaakt ijs best niet langer dan 2 weken in de diepvries (lager dan -18 °C). Hard ijs plaats je best een half uur voor het serveren in de koelkast. Dan is het ijs schepklaar.
De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.