Broodje met prei en kip

Broodje met prei en kip

Deze sandwich met kip en prei is ideaal voor mensen met kanker. Hij is eenvoudig te bereiden, rijk aan eiwitten en smaakvol, maar toch licht verteerbaar. Warm geserveerd in een zacht broodje is het een complete en troostrijke maaltijd.
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 1 Marokkaans panbrood
  • 250 ml halfvolle melk
  • 300 g kipfilet
  • 1 el bloem
  • 1/2 wit van prei
  • 1/2 bouillonblokje

Voorbereiding

Was het halve preiwit grondig en snijd in fijne ringen
Verwarm de melk 3 minuten op een laag vuur. Voeg de preiringen toe en laat 5 minuten zachtjes sudderen terwijl je met een garde roert.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Voeg ze toe aan het melk-preimengsel nadat je de gezeefde bloem en het halve bouillonblokje hebt toegevoegd. Roer goed gedurende 2 à 3 minuten tot het mengsel indikt. Haal van het vuur.
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het Marokkaanse brood open zonder het volledig door te snijden. Vul met het warme kip-preimengsel.
Leg het broodje op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 5 tot 7 minuten. Serveer warm.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Tips

  • Aarzel niet om je slager te vragen om de kip al in blokjes te snijden.
  • Je kunt de kip ook vervangen door ander wit en mager vlees.

Dit is een recept van Safae Metmari, tijdens haar stage diëtiek aan de Iris Ziekenhuizen Zuid, voor de Hogeschool Lucia de Brouckère in Brussel.

Probeer ook onze krulsla met geroosterd geitekaasje – een frisse en smaakvolle recept, ideaal om de maaltijden gevarieerd te houden en tegelijk de voedingsbehoeften van mensen met kanker te respecteren.

Meer inspiratie