Aspergesalade

Aspergesalade

Deze kleurrijke salade combineert de zachte smaak van witte asperges met het uitgesproken aroma van groene asperges. Met verse kruiden en een citroenachtige veganaise is dit gerecht ideaal als voorgerecht, bijgerecht of zelfs als aperitief. Eenvoudig te bereiden en aangepast aan de voedingsbehoeften van mensen met kanker.
Sla
Sla
Vegetarisch
Vegetarisch
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept
Lente
Lente
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 200 g witte asperges
  • 100 g groene asperges
  • 2 eieren, hardgekookt (optioneel)
  • 25 g gewone peterselie
  • 25 g platte peterselie
  • 25 g tuinkers
  • 25 g basilicum
  • 50 ml veganaise
  • 1 el citroensap

Voorbereiding

Schil de witte asperges en snijd de uiteinden af. Kook ze 11 à 12 minuten in kokend water. Groene asperges zijn sneller gaar: 6 à 7 minuten volstaat. Laat ze uitlekken en afkoelen.
Snijd de asperges in stukjes en houd de punten apart voor de afwerking. Hak de peterselie (beide soorten), waterkers en basilicum fijn.
Meng in een kom de veganaise met het citroensap. Voeg de gehakte kruiden en aspergestukjes toe. Verkruimel eventueel de eieren en meng voorzichtig onder de salade.
Serveer de salade in een schaal of in kleine glaasjes. Werk af met de aspergepunten. Voor een originele presentatie kun je de salade ook in een gegrilde aubergineschijf rollen.

OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Tips :

  • Kan als vulling voor een tomaat, of als heerlijk broodbeleg.
  • Je kan dit ook als beleg op toastje doen, of blini, en als topping nootjes of wat gegrilde groente toevoegen.
  • Of maak een rolletje van gegrilde aubergine, met de aspergesalade als vulling.

Dit is een recept van chef Cathy Goyvaerts van Wonderworld, dat ze bereidde tijdens een ‘veggiedemo’ rond vegetarisch broodbeleg van EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief) voor de collega’s van Stichting tegen Kanker.

Zin in nog een aspergegerecht? Probeer dan zeker onze volkoren toast met avocado, zalm en asperges – een smakelijke en voedzame optie.

Meer inspiratie