Ingrediënten
- 200 g witte asperges
- 100 g groene asperges
- 2 eieren, hardgekookt (optioneel)
- 25 g gewone peterselie
- 25 g platte peterselie
- 25 g tuinkers
- 25 g basilicum
- 50 ml veganaise
- 1 el citroensap
Voorbereiding
OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).
Tips :
- Kan als vulling voor een tomaat, of als heerlijk broodbeleg.
- Je kan dit ook als beleg op toastje doen, of blini, en als topping nootjes of wat gegrilde groente toevoegen.
- Of maak een rolletje van gegrilde aubergine, met de aspergesalade als vulling.
Dit is een recept van chef Cathy Goyvaerts van Wonderworld, dat ze bereidde tijdens een ‘veggiedemo’ rond vegetarisch broodbeleg van EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief) voor de collega’s van Stichting tegen Kanker.
Zin in nog een aspergegerecht? Probeer dan zeker onze volkoren toast met avocado, zalm en asperges – een smakelijke en voedzame optie.