Appelsorbet

Appelsorbet

Deze appelsorbet is een luchtig en verfrissend alternatief voor klassieke desserts. Dankzij de zachte textuur en het lichtzure karakter is het bijzonder geschikt voor mensen met kanker, vooral bij misselijkheid of verminderde eetlust.
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Herfst
Herfst

Ingrediënten

  • 4 Granny Smith appels
  • 250 ml water
  • 250 g suiker
  • Sap van een halve limoen

Voorbereiding

Breng het water met de suiker aan de kook in een steelpan. Laat enkele minuten koken tot je een lichte siroop krijgt. Laat afkoelen.
Was de appels, schil ze en snijd ze in stukken. Mix tot een gladde puree.
Zeef de appelpuree met een fijne zeef of trechter om een helder sap te verkrijgen. Voeg het limoensap toe.
Meng het appelsap met de afgekoelde siroop.
Giet het mengsel in een ijsmachine. Heb je die niet, plaats het dan in een ondiepe schaal in de diepvries en roer elk halfuur om tot het stevig en gelijkmatig bevroren is.
Maak de sorbet de dag voordien voor een betere consistentie.

OPGELET : Dit appelsorbet is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Probeer ook eens de mango-kokosdessert, een andere fruitige en verfrissende optie, perfect voor warme dagen.

Meer inspiratie