Appel-rozijnendrank

Appel-rozijnendrank

Deze fruitige en licht gekruide drank is ideaal voor mensen met kanker. Ze levert energie en is makkelijk verteerbaar, vooral bij vermoeidheid of verminderde eetlust.
Appel-rozijnendrank
5 MINUTEN
Sap
Sap

Ingrediënten

  • 500 ml gesuikerd appelsap
  • 160 mg rozijnen
  • 4 kleine bananen
  • 60 ml vloeibare honing
  • 1 theelepel kaneel

Voorbereiding

Giet het appelsap, de rozijnen, de bananen, de honing en de kaneel in een grote kom. Mix alles tot een gladde, romige drank. Als de textuur te dik is, kun je wat extra appelsap toevoegen om het te verdunnen.
OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Energie: 316 kcal – Eiwitten: 2.4g per portie

VARIATIE : Voeg eventueel meer appelsap toe als de drank te dik is. Vervang de honing door rietsuikersiroop of bananensiroop.

BEWAARTIPS : Bewaar ze niet langer dan 1 dag, goed afgedicht in de koelkast (lager dan 7 °C). Ze worden best zo snel mogelijk geconsumeerd. Bewaar je ze te lang, dan verkleuren ze en verliezen ze hun smaak. Als je ze na bereiding niet onmiddellijk serveert, moet je ze nog eens goed opkloppen of omroeren.

De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.

Zin in een andere fruitige en voedzame drank ? Probeer dan zeker deze appel en gember punch.

Meer inspiratie