Appel en gember punch

Appel en gember punch

Deze alcoholvrije mocktail combineert de natuurlijke zoetheid van appel met de pittige frisheid van verse gember. Ideaal voor mensen met kanker die op zoek zijn naar een lichte, smaakvolle drank die de eetlust kan stimuleren. Perfect als aperitief of als verkwikkende pauze.
Alcoholvrij aperitief
Alcoholvrij aperitief
Feestelijk recept
Feestelijk recept

Ingrediënten

  • 50 cl ongezoet appelsap
  • 2 limoenen
  • 1 afgestreken eetlepel verse tijm
  • 1 stuk gember van ongeveer 2 cm
  • 50 cl kokend water
  • Viooltjes
  • Crushed ice

Voorbereiding

Rasp de gember en doe deze samen met de tijm in een bokaal. Giet het kokende water erbij, sluit af en laat 20 minuten trekken in de koelkast.
Verwijder de gember en tijm zodat de smaak niet te sterk wordt.
Vul elk glas voor een derde met fijngehakt ijs. Voeg appelsap toe tot halverwege. Pers een halve citroen in elk glas.
Giet de gezeefde infusie erbij naar smaak en roer zachtjes.
Garneer met een eetbare bloem of een schijfje citroen voor een elegante toets.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in een andere fruitige mocktail? Ontdek onze mocktail pompelmoes en rozemarijn â€“ fris, kruidig en alcoholvrij.

Meer inspiratie