Terrine van drie groenten

Terrine van drie groenten

Vooral kleurvariatie van groenten en fruit biedt optimale kankerpreventie. Met haar ‘drie-kleuren-in-één’ scoort deze terrine dus bijzonder goed… Heerlijk als frisse lunch op een warme dag!
Terrine van drie groenten
DAG VOORDIEN 1U. + 30MIN. KOOKTIJD
Vegetarisch
Vegetarisch
Voorgerecht
Voorgerecht
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente

Ingrediënten

  • 1 kg wortelen
  • 1 kg witte rapen (of knolselderij)
  • 1,4 kg broccoli
  • 12 blaadjes gelatine
  • 400 g magere kwark
  • 1/2 citroen
  • 3 blaadjes verse munt
  • Bieslook
  • Peper, snuifje zout

Voorbereiding

De wortelen en de witte rapen schrapen en wassen. De steeltjes van de broccoli verwijderen; de broccoli enkele minuten in gezouten water marineren.
Laat de groenten elk afzonderlijk gedurende 30 min. koken in gezouten kokend water. Als u knolselderij gebruikt in plaats van witte rapen, voeg dan aan het kookwater wat citroensap toe; zo wordt de knolselderij mooi wit. Laat afkoelen en goed uitlekken.
De wortelen mixen; zout en peper naar smaak toevoegen.
Neem 4 gelatineblaadjes en dompel ze even onder in wat koud water, zodat ze zacht worden. Laten uitlekken en toevoegen aan de wortelpuree. Doe hetzelfde met de witte rapen en de broccoli.
Smeer de ovenschotel in met olie, zet hem een tijdje in de koelkast en smeer hem vervolgens in met olie. Bedek de bodem van de ovenschotel met de gladgestreken laag wortelpuree.
Zet hem dan een halfuur in de diepvriezer. Doe hetzelfde met de witte rapen en de broccoli.
Voor de saus: meng het sap van een halve citroen met de goed gekoelde kwark; versnipper de drie blaadjes verse munt en de bieslook en voeg ze eraan toe. Breng op smaak met peper en zout.

TIP :

U kunt de broccoli ook vervangen door sperziebonen of doperwtjes (4 gelatineblaadjes), de wortelen door tomaten (6 gelatineblaadjes), de witte rapen door courgetten (6 gelatineblaadjes).

Meer inspiratie