Deze tabouleh is een verfrissend vegetarisch gerecht, ideaal voor warme dagen. Het combineert bulgur, tomaten, verse kruiden en citroen tot een smaakbom. Deze salade is bijzonder geschikt voor mensen met kanker, vooral bij verminderde eetlust of vermoeidheid.
15 min
Sla
Vegetarisch
Gezond recept
Herfst
Zomer
Ingrediënten
- 250 fijngemalen tarwegriesmeel (boulghour) of couscous, gekookt (zie verpakking)
- 4 el olijfolie
- Sap van 1 citroen
- 500 g tomaten
- 3 uitjes
- 1 groot bosje peterselie
- Verse munt
- Peper, snuifje zout
Voorbereiding
Om de Taboulé te beginnen, doe de bulgur of couscous in een grote kom. Voeg de olijfolie en het citroensap toe. Meng goed zodat de granen het vocht opnemen.
Dompel de tomaten kort onder in kokend water om ze makkelijker te kunnen schillen. Verwijder de schil en pitjes, en snijd ze in kleine blokjes. Snijd ook de lente-uitjes fijn.
Was en hak de peterselie en munt fijn. Voeg ze samen met de tomaten en uitjes toe aan de kom.
Kruid met zout en peper en meng alles goed door elkaar.
Dek af en laat minstens twee uur in de koelkast rusten. Zo trekken de smaken goed in en wordt de salade nog lekkerder.
OPGELET : Dit Taboulé is voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).
Probeer ook eens onze linzenslaatje, een voedzaam alternatief bij vermoeidheid of spijsverteringsproblemen.