Komkommersoep met munt en krab

Komkommersoep met munt en krab

Komkommersoep met munt en krab
10 MINUTEN
Soep
Soep
Voorgerecht
Voorgerecht
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Lente
Lente
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 400 g komkommer
  • 180 g krabsticks
  • 300 g volle yoghurt
  • 4 tl fijngehakte verse muntblaadjes
  • 20 ml citroensap
  • 2 tl suiker
  • 60 ml verse room (35 % vet)
  • Peper
  • Zout
  • Bieslook

Voorbereiding

Was de komkommer, snij hem overlangs doormidden en schraap met een theelepel de zaadjes uit de helften.
Snij de komkommerhelften in stukjes en pureer ze met een foodprocessor of met een staafmixer. Snij de krabsticks in stukjes van ongeveer 1 cm.
Roer de krabsticks, de yoghurt, de fijngehakte munt, het suiker en de room door de puree. Breng de soep op smaak met peper en zout. Laat de soep afgedekt in de koelkast koud worden.
Klop, vlak voor het serveren, de koude soep met een klopper goed op. Garneer de soep met sprietjes bieslook.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)

Energie: 301 kcal – Eiwitten: 10.3g

Bewaartips :

Bewaar ze maximaal 3 dagen goed afgedicht in de koelkast (temperatuur lager dan 7 °C). Klop de soepen voor het opdienen nog eens goed op.

De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.

Meer inspiratie