Pistousoep

Pistousoep

Deze Provençaalse soep zit boordevol groenten, smaak en zon. Ze is rijk aan vezels en aroma’s, en ideaal voor mensen met kanker die op zoek zijn naar een voedzame, licht verteerbare maaltijd.
Pistousoep
20MIN. + 50MIN. KOOKTIJD
Soep
Soep
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 125 sperziebonen
  • 125 g wit van prei
  • 125 g wortels
  • 125 g witte rapen
  • 125 g knolselderij
  • 2 tomaten (ou 1 el tomatenconcentraat)
  • 2 teentjes koflook
  • 50 g spaghetti
  • Enkel blaadjes basilicum
  • 5 el olijfolie
  • 50 g parmezaan

Voorbereiding

Om het pistousoep te beginnen, was alle groenten en snijd ze in kleine blokjes voor een gelijkmatige garing.
Breng 2 liter water aan de kook. Voeg de gesneden groenten toe, dek af en laat 40 minuten zachtjes koken.
Breek de spaghetti in kleine stukjes en voeg toe aan de soep. Laat nog 10 minuten verder garen.
Plet de knoflook met de basilicumblaadjes in een vijzel. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en giet er geleidelijk de olijfolie bij, terwijl je blijft roeren tot je een smeuïge saus krijgt.
Serveer de soep warm, niet gemixt, met de pistousaus apart zodat iedereen naar eigen smaak kan toevoegen.

OPGELET : Dit pistousoep is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Probeer ook eens de soep van geroosterde gele paprika’s en wortelen met zongedroogde tomatenpesto, een kleurrijk en smaakvol alternatief dat perfect is voor gevoelige smaakpapillen.

Meer inspiratie