Uiensoep

Uiensoep

Een klassieker die ‘in’ is door de rol van ui in kankerpreventie… Behorend tot de ‘allium-groenten’, samen met look, sjalot, prei en bieslook, zouden ze vooral bescherming kunnen bieden tegen maagkanker.
Uiensoep
15MIN. + 25MIN. KOOKTIJD
Soep
Soep
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 6 uien
  • 30 g olie of plantaardige margarine
  • 30 g bloem
  • 4 sneetjes geroosterd brood
  • 8 el (vers gemalen) gruyère, emmenthal of mengeling van beiden
  • 1 blokje magere bouillon (kip of groenten)
  • Peper, muskaat, snuifje zout

Voorbereiding

Maak de uien schoon, hak ze fijn en fruit ze in de olie of de margarine. Bestrooi met de bloem en laat aankleuren. Voeg er een liter water aan toe, vervolgens het bouillonblokje, peper, muskaat en wat zout.
Laat 20 min. koken.
Schik een laag gemalen kaas en een sneetje geroosterd brood op de bodem van 4 soepborden. Giet de soep erover, bestrooi met de rest van de kaas en laat gratineren onder de grill.

Meer inspiratie