Een klassieker die ‘in’ is door de rol van ui in kankerpreventie… Behorend tot de ‘allium-groenten’, samen met look, sjalot, prei en bieslook, zouden ze vooral bescherming kunnen bieden tegen maagkanker.
15MIN. + 25MIN. KOOKTIJD
Soep
Vegetarisch
Gezond recept
Herfst
Winter
Ingrediënten
- 6 uien
- 30 g olie of plantaardige margarine
- 30 g bloem
- 4 sneetjes geroosterd brood
- 8 el (vers gemalen) gruyère, emmenthal of mengeling van beiden
- 1 blokje magere bouillon (kip of groenten)
- Peper, muskaat, snuifje zout
Voorbereiding
Maak de uien schoon, hak ze fijn en fruit ze in de olie of de margarine. Bestrooi met de bloem en laat aankleuren. Voeg er een liter water aan toe, vervolgens het bouillonblokje, peper, muskaat en wat zout.
Laat 20 min. koken.
Schik een laag gemalen kaas en een sneetje geroosterd brood op de bodem van 4 soepborden. Giet de soep erover, bestrooi met de rest van de kaas en laat gratineren onder de grill.