Vissoufflé met seizoensgroenten

Vissoufflé met seizoensgroenten

Deze vissoufflé is een eenvoudig, smaakvol en voedzaam gerecht. Dankzij de luchtige textuur en het hoge eiwitgehalte is het bijzonder geschikt voor mensen met kanker, vooral bij verminderde eetlust.
Vissoufflé met seizoensgroenten
30MIN. + 15MIN. KOOKTIJD
Visgerecht
Visgerecht
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 1 blik zalm natuur (400 g) of 400 g vers gekookte vis
  • 1 glas halfvolle melk
  • 4 eieren
  • 100 g broodkruim
  • sap van 1 citroen
  • Peper, snuifje zout
  • Serveer met: auroresaus (bechamelsaus met tomatenpuree) of kappertjessaus, citroen en brood.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng in een kom het broodkruim met de lauwe melk. Voeg de verkruimelde vis toe en prak alles fijn met een vork.
Splits de eieren. Voeg de dooiers toe aan het mengsel en roer goed. Breng op smaak met een beetje zout, peper en citroensap.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het mengsel om de luchtigheid te behouden.
Vet een ovenschaal in met olie, giet het mengsel erin en bak 20 à 25 minuten. Als de bovenkant te snel kleurt, dek af met bakpapier of verlaag de temperatuur naar 160°C.
Serveer warm, met gestoomde groenten, een stukje brood en een lichte saus (bijvoorbeeld een aurorasaus of kappertjessaus).

OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Probeer ook eens de eenpansgerecht met asperges en zalm, een compleet en smaakvol gerecht dat zorgt voor afwisseling.

Meer inspiratie