Waterijs

Waterijs

Deze snelle sorbet wordt gemaakt op basis van een vloeibaar voedingssupplement met fruitsmaak. Het is een verfrissend tussendoortje dat makkelijk te eten is en bijzonder geschikt voor mensen met kanker, vooral bij vermoeidheid of verminderde eetlust.
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Ijs
Ijs
Vegetarisch
Vegetarisch
Voedingssupplement
Voedingssupplement
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 200 ml energierijke drinkvoeding op sapbasis
  • Ijsvormpjes met stokjes

Voorbereiding

Om het waterijs te beginnen, giet het voedingssupplement in de ijsvormpjes.
Stokjes plaatsen : Steek in elk vormpje een stokje.
Invriezen : Zet in de diepvries en laat enkele uren bevriezen tot het ijs stevig is.
Tip : Voor een luchtigere textuur kun je ook een ijsmachine gebruiken.
OPGELET: Dit recept van waterijs is voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).
Energie: 150 kcal – Eiwitten: 3.9 g (voedingswaarde per portie)

Bewaartips :

Bewaar zelfgemaakt ijs best niet langer dan 2 weken in de diepvries (lager dan -18 °C). Hard ijs plaats je best een half uur voor het serveren in de koelkast. Dan is het ijs schepklaar.
Dit is een recept van Benedicte Defever, voedingsdeskundige-diëtiste, met jarenlange ervaring in de klinische voeding, waar bijvoeding tot behoort.

Probeer ook eens de appelsorbet, een fruitig en lichtzuur alternatief, ideaal om af te wisselen.

Meer inspiratie