Deze snelle sorbet wordt gemaakt op basis van een vloeibaar voedingssupplement met fruitsmaak. Het is een verfrissend tussendoortje dat makkelijk te eten is en bijzonder geschikt voor mensen met kanker, vooral bij vermoeidheid of verminderde eetlust.

Desserten en snacks

Ijs

Vegetarisch

Voedingssupplement

Tijdens een kanker

Zomer
Ingrediënten
- 200 ml energierijke drinkvoeding op sapbasis
- Ijsvormpjes met stokjes
Voorbereiding
Om het waterijs te beginnen, giet het voedingssupplement in de ijsvormpjes.
Stokjes plaatsen : Steek in elk vormpje een stokje.
Invriezen : Zet in de diepvries en laat enkele uren bevriezen tot het ijs stevig is.
Tip : Voor een luchtigere textuur kun je ook een ijsmachine gebruiken.
OPGELET: Dit recept van waterijs is voor mensen met kanker.
Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek
uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid,
smaakwijziging,vermoeidheid).
Energie: 150 kcal – Eiwitten: 3.9 g (voedingswaarde per
portie)
Bewaartips :
Bewaar zelfgemaakt ijs best niet langer dan 2 weken in de
diepvries (lager dan -18 °C). Hard ijs plaats je best een half uur
voor het serveren in de koelkast. Dan is het ijs schepklaar.
Dit is een recept van Benedicte Defever,
voedingsdeskundige-diëtiste, met jarenlange ervaring in de
klinische voeding, waar bijvoeding tot behoort.
Probeer ook eens de appelsorbet, een fruitig en lichtzuur alternatief, ideaal om af te wisselen.