Griekse sla

Griekse sla

Deze Griekse salade is perfect voor warme dagen of wanneer je minder eetlust hebt. Ze zit boordevol mediterrane smaken en combineert frisheid, knapperigheid en zachtheid. Makkelijk te bereiden en ideaal als voorgerecht of lichte maaltijd.
Griekse sla
20 MINUTEN
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Sla
Sla
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 1 (Romeinse) sla
  • 1 komkommer
  • 3 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 200 g fetakaas
  • Olijfolie
  • Azijn
  • Peper
  • Eventueel : olijven

Voorbereiding

Was de tomaten en komkommer grondig. Snijd de tomaten in partjes en de komkommer in halve schijfjes. Pel de rode ui en snijd hem in fijne ringen.
Doe de tomaten, komkommer en ui in een grote kom. Voeg de olijven toe, heel of gehalveerd, naar smaak.
Snijd de feta in blokjes of verkruimel hem over de salade. Zo wordt de zoute, romige smaak goed verdeeld.
Besprenkel met olijfolie en rodewijnazijn. Strooi er wat oregano en versgemalen zwarte peper over. Meng voorzichtig zodat de ingrediënten heel blijven.
Laat de salade 10 à 15 minuten in de koelkast rusten voor het serveren. Zo komen de smaken beter tot hun recht.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in nog een frisse en voedzame salade? Probeer dan zeker onze pastasalade met tonijn en ham – eenvoudig, smakelijk en vol energie.

Meer inspiratie