Krulsla met geroosterd geitekaasje

Krulsla met geroosterd geitekaasje

In dit recept is ondermeer de look waardevol in kankerpreventie. De hoogste concentratie aan gezonde stoffen erin, verkrijg je door verse knoflook eerst te pletten met het lemmet van een keukenmes, 10 minuten te laten rusten en pas dan te verwerken.
Krulsla met geroosterd geitekaasje
10MIN. + 5MIN. KOOKTIJD
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Sla
Sla
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 1 krulsla
  • 2 tomaten
  • 2 geitekaasjes
  • 8 okkernoten
  • 8 croûtons
  • 3 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • 1 knoflookteentje
  • Peper, snuifje zout

Voorbereiding

Was de krulsla grondig, droog ze en leg ze in een grote kom.
Meng in een kommetje de azijn, olijfolie, een snufje zout en peper. Kneus het teentje knoflook en laat het 10 minuten trekken in de dressing om de aroma’s vrij te geven.
Giet de dressing over de sla en meng voorzichtig zodat alle blaadjes bedekt zijn.
Snijd de geitenkaasjes doormidden. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en grill ze 5 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn.
Bak of rooster de croutons in een pan met een beetje olijfolie tot ze krokant zijn.
Verdeel de sla over de borden. Voeg de croutons toe en leg de warme geitenkaas erbovenop. Werk af met de walnoten en tomatenpartjes.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in nog een warme en voedzame salade ? Probeer dan zeker onze salade van gegrilde groenten met geitenkaas â€“ een heerlijke combinatie van geroosterde smaken en zachte kaas.

Meer inspiratie