Deze tagliatellesalade met spinazie is een volwaardige maaltijd, rijk aan vezels, eiwitten en gezonde vetten. Ze kan warm, lauw of koud gegeten worden, afhankelijk van je voorkeur. Ideaal voor mensen met kanker dankzij de zachte textuur en het hoge voedingsgehalte.

15MIN. + 12MIN. KOOKTIJD

Visgerecht

Gezond recept

Herfst

Lente

Zomer
Ingrediënten
- 300 g tagliatelli
- 300 g gekookte en gepelde garnalen
- 200 g spinazie
- 3 tomaten
- 3 el + 1 kl olijfolie
- 2 el azijn
- 1 el magere room
- 1 puntje look
- 1 mespuntje zout
- Peper
Voorbereiding
Pasta koken: Kook de tagliatelle in ruim gezouten water gedurende 5 tot 8 minuten. Giet af en meng meteen met 1 theelepel olijfolie om plakken te voorkomen.
Spinazie voorbereiden: Was de spinazieblaadjes, verwijder dikke stelen en nerven. Droog goed en scheur grof met de hand.
Tomaten snijden: Dompel de tomaten kort in kokend water om ze makkelijk te pellen. Verwijder de pitjes en snijd in kleine blokjes.
Dressing maken: Meng in een kom de azijn met zout, voeg al kloppend de olijfolie toe. Voeg de geperste knoflook, tomatenblokjes, peper en magere room toe. Meng goed.
Salade samenstellen: Meng in een grote kom de pasta, rauwe spinazie, garnalen en dressing. Roer voorzichtig zodat alles goed verdeeld is.
Serveren: Serveer lauw of koud, afhankelijk van je voorkeur. De salade kan enkele uren in de koelkast bewaard worden.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).
Fan van pastasalades? Probeer dan zeker onze pastasalade met tonijn en ham – voedzaam, fris en snel klaar.