Risotto met champignons

Risotto met champignons

De combinatie van rijst met kaas, maakt dit recept tot een volwaardige vegetarische maaltijd. De witte wijn zorgt voor een extra toets, zonder gezondheidsnadeel: de alcohol verdampt bij de bereiding.
Risotto met champignons
20 min + 20 min kooktijd
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 250 g champignons
  • 350 g volle rijst
  • 1 ui
  • 30 g gemalen gruyère
  • 1 el olijfolie
  • 10 g plantaardige margarine of olie
  • 1 l vetarme bouillon
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 mespuntje saffraan
  • peper, wat zout

Voorbereiding

Maak de ui schoon, hak hem en laat hem glazen in de olie. Voeg er de rijst aan toe en meng alles onder elkaar totdat de korrels transparant worden. Overgiet met de witte wijn, laat verdampen en voeg saffraan, peper en wat zout toe.
Doe er een soeplepel bouillon bij en laat 20 min. koken, terwijl u de bouillon geleidelijk toevoegt.
Maak de champignons schoon, snijd ze in partjes en laat ze in een pannetje met de vetstof stoven.
Voeg net voor het opdienen de champgnons en de gemalen kaas toe.

Meer inspiratie