Gestoomde kip met selderij

Gestoomde kip met selderij

Deze gestoomde kip met selder en een zachte sjalottensaus is een licht verteerbare maaltijd, ideaal voor mensen met kanker. Dankzij de milde smaken en de zachte textuur is het bijzonder geschikt bij vermoeidheid of spijsverteringsproblemen.
Gestoomde kip met selderij
15MIN.+ 35MIN. BEREIDINGSTIJD
Vleesgerecht
Vleesgerecht
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst

Ingrediënten

  • 4 kippebillen
  • 4 takken groene selderij met loof
  • 4 wortelen
  • 2 kleine courgettes
  • 1 handvol sperziebonen
  • peper, wat zout
  • Voor de saus: 2 sjalotten, 1 dl wijnazijn, 50 g olie of plantaardige margarine

Voorbereiding

Stomen : Leg de kipfilets samen met de in stukken gesneden selder in een stoommandje. Dek af en stoom gedurende 35 minuten vanaf het moment dat het water kookt.
Saus bereiden : Pel en snipper de sjalotten fijn. Doe ze in een klein steelpannetje met de wijnazijn en laat op een zacht vuur inkoken tot er nog ongeveer één eetlepel vocht overblijft.
Saus afwerken : Haal van het vuur en voeg beetje bij beetje de vetstof toe, terwijl je stevig klopt tot een gladde, glanzende saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
Serveren : Leg de kipfilets op het bord, nappeer met de sjalottensaus en serveer met de gestoomde selder. Lekker met rijst of een zachte puree.

OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in een ander licht en gestoomd kipgerecht ? Probeer dan zeker deze kip met zuurkool, ook geschikt voor mensen met kanker.

Meer inspiratie