Ingrediënten
- 400 g (volkoren) spaghetti
- 400 ml Italiaanse tomaten (1 blik)
- 170 g zwarte olijven (ontpit) (vers, of blik of bokaal), fijngesneden
- 4 ansjovisfilets, fijngesneden
- 4 el kappertjes, fijngesneden
- 4 el olijfolie
- 2 knoflooktenen, fijngesneden
- Snuifje zout
- Eventueel wat chilipoeder
- Afwerking : basilicum en parmezaanschilfers, ofwel fijngehakte peterselie
Voorbereiding
OPGELET : Dit recept Pasta puttanesca is voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).
Zin in een ander mediterraans gerecht boordevol smaak ? Probeer dan zeker de zwaardvis met kerstomaatjes en rucola, eenvoudig en voedzaam.