Desserten en snacks
Ijs
Vegetarisch
Voedingssupplement
Tijdens een kanker
Lente
Ingrediënten
- 1 pakje drinkvoeding op sapbasis, ananassmaak (of sinaassmaak)
- 150 ml volle slagroom
- 50 g ananasstukjes (of mandarijntjes bij drinkvoeding met sinaassmaak)
- 6 el suiker
- 1 el citroensap
- 3 blaadjes gelatine
Voorbereiding
Stel de vriezer in op de laagste temperatuur (-24). Week de gelatine 10 minuten in koud water. Knijp de gelatine goed uit en los ze op in 3 eetlepels drinkvoeding (niet laten koken). Voeg de rest van de drinkvoeding, de suiker en het citroensap toe. Klop de slagroom. Schep de drinkvoeding en de ananasstukjes door de slagroom. Doe de massa over in een invriesbakje zonder vakverdeling of een platte schaal en laat de parfait bevriezen.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is
mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt
voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid,
smaakwijziging,vermoeidheid)
Energie: 485 kcal – Eiwitten: 9.57 g (voedingswaarde per
portie)
Bewaartips
Bewaar ze niet langer dan 1 dag, goed afgedicht in de koelkast
(lager dan 7 °C). Ze worden best zo snel mogelijk geconsumeerd.
Bewaar je ze te lang, dan verkleuren ze en verliezen ze hun
smaak.
Als je ze na bereiding niet onmiddellijk serveert, moet je ze nog eens goed opkloppen of omroeren.
Als je ze na bereiding niet onmiddellijk serveert, moet je ze nog eens goed opkloppen of omroeren.
Dit is een recept van Benedicte Defever,
voedingsdeskundige-diëtiste, met jarenlange ervaring in de
klinische voeding, waar bijvoeding tot behoort.