Volkoren pasta vogelnestjes met 7-groentensaus

Volkoren pasta vogelnestjes met 7-groentensaus

Deze volkoren pastanestjes worden geserveerd met een romige saus van zeven groenten. Ze zijn rijk aan vezels, vitaminen en smaak, en vormen een ideaal gerecht om de eetlust op een zachte manier te stimuleren.
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Lente
Lente

Ingrediënten

  • 400 g volkoren pasta, zachtgekookt
  • 1 ei
  • 1 el melk
  • 2 el geraspte emmentaler kaas
  • olijfolie om cupcakebakvorm in te vetten
  • Voor de 7 groenten saus: 1 el olijfolie, 1 grote zoete ui, ½ venkel, ½ courgette, 1 rode paprika, 1 gekookte rode biet, 2 dikke jonge wortels, 700 ml tomatencoulis, 1 klein potje tomatenconcentraat, 1 snuifje zout, peper, 2 kl honing, 1 tl oregano, 24 kwarteleitjes, hardgekookt

Voorbereiding

Saus: Pel de ui, snij fijn en stoof aan in olijfolie. Was, schil en cutter de overige groenten elk afzonderlijk fijn in de cutter. Stoof mee met de ui. Breng op smaak met peper, een snuifje zout en oregano. Bevochtig met de coulis. Laat 20 min sudderen onder deksel.
Nestjes: Vet de bakvorm in met olijfolie. Meng de afgekoelde pasta met alle ingrediënten goed onder elkaar. Verdeel in de vormpjes en druk goed aan. Bak 15 min op 195 °.
AFWERKING Doe 2 kl saus over elk vogelnestje. Werk af met een half kwarteleitje bovenop elk nestje.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in een ander pastagerecht ? Probeer dan zeker onze pastasalade met roquefort-saus – een romige en voedzame variant.

Meer inspiratie