Vouwpannenkoeken met mozzarella en basilicum

Vouwpannenkoeken met mozzarella en basilicum

Mozzarella kan als een relatief magere kaas beschouwd worden, met voldoende hoog eiwit- en calciumgehalte, enkele troeven van kaas in het algemeen. Af en toe mozzarella gebruiken in plaats van wat vettere kazen kan helpen bij gewichtscontrole, wat heel belangrijk is in kankerpreventie.
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 500 g (volkoren) bloem
  • zout
  • lauw water
  • olijfolie
  • 250 g mozzarella, in schijfjes
  • (vers) basilicum
  • (verse) oregano
  • peper
  • 800 g (gemengde) seizoensgroenten, warm of koud, naar smaak

Voorbereiding

Doe de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg een snufje zout toe en giet geleidelijk het lauwwarme water erbij tot je een soepel deeg krijgt. Kneed het deeg 10 minuten en laat het daarna 10 minuten rusten.
Vet je werkblad en handen lichtjes in met olie. Verdeel het deeg in kleine bolletjes van ongeveer 10 cm diameter. Rol elk bolletje uit tot een dunne lap van ongeveer 20 x 30 cm (1 à 2 mm dik).
Leg plakjes mozzarella in het midden van elke pannenkoek. Kruid met basilicum, oregano, peper en een beetje zout. Laat de randen vrij zodat je de pannenkoek kunt dichtvouwen.
Vouw de pannenkoeken dicht en bak ze in een antiaanbakpan zonder vetstof tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
Serveer de pannenkoeken met warme of koude seizoensgroenten. Dit zorgt voor extra vezels, vitamines en kleur op het bord.

OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Probeer ook onze bruschetta met mozzarella en tomaat â€“ een eenvoudig en smaakvol recept, ideaal voor een lichte en voedzame maaltijd.

Meer inspiratie