Vouwpannenkoeken met mozzarella en basilicum

Vouwpannenkoeken met mozzarella en basilicum

Mozzarella kan als een relatief magere kaas beschouwd worden, met voldoende hoog eiwit- en calciumgehalte, enkele troeven van kaas in het algemeen. Af en toe mozzarella gebruiken in plaats van wat vettere kazen kan helpen bij gewichtscontrole, wat heel belangrijk is in kankerpreventie.
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 500 g (volkoren) bloem
  • zout
  • lauw water
  • olijfolie
  • 250 g mozzarella, in schijfjes
  • (vers) basilicum
  • (verse) oregano
  • peper
  • 800 g (gemengde) seizoensgroenten, warm of koud, naar smaak

Voorbereiding

Doe de bloem in een kom. Maak een gaatje in het midden en strooi er een snufje zout in. Voeg beetje bij beetje lauw water toe tot je het deeg goed kunt kneden. Kneed 10 minuten en laat het deeg dan 10 minuten rusten. Vet het werkblad in met (geurloze) olijfolie en smeer er je handen ook mee in. Vorm deegballetjes met een doorsnede van 10 centimeter en strijk ze in met olijfolie. Duw elk balletje plat en bewerk het met je handen tot een lap van 1 tot 2 millimeter dik en 20 bij 30 centimeter. Leg de mozzarellaschijfjes in het midden van het deeg. Breng op smaak met basilicum, oregano, peper en een beetje zout. Houd de zijkanten vrij om het deeg dicht te vouwen. Vouw de pannenkoekjes dicht en bak ze zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag aan beide kanten goudbruin. Serveer met de seizoensgroenten.

Meer inspiratie