Vanillevla met warme kersen

Vanillevla met warme kersen

Deze romige vanillecrème met warme kersen is een heerlijk dessert dat speciaal is ontwikkeld voor mensen met kanker. Het is eenvoudig te bereiden en biedt zowel smaak als energie, ideaal bij verminderde eetlust of vermoeidheid.
Vegetarisch
Vegetarisch
Voedingssupplement
Voedingssupplement
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 1 pakje drinkvoeding vanille
  • 2 el suiker
  • 1 1⁄2 eetlepel maïzena
  • 50 g kersen op sap
  • 1⁄2 ei (kies bij voorkeur gepasteuriseerd ei, verkrijgbaar in de supermarkt) slagroom, optioneel

Voorbereiding

Meng het halve ei met 1 eetlepel maïzena, 1 eetlepel suiker en een beetje van het voedingssupplement. Roer tot een glad mengsel.
Giet de rest van het supplement in een pan en verwarm op een laag vuur. Voeg de resterende suiker toe en roer tot deze volledig is opgelost.
Voeg een beetje van het warme supplement toe aan het eimengsel om het te temperen. Giet daarna alles terug in de pan en laat op laag vuur indikken, al roerend, tot een gladde crème ontstaat.
Verwarm de kersen in hun sap. Los ½ eetlepel maïzena op in een beetje koud water en voeg dit toe aan het kersensap. Breng kort aan de kook tot het sap licht indikt.
Verdeel de vanillecrème over kommetjes. Voeg de warme kersen toe en werk af met een toefje slagroom.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).
Energie: 262 kcal – Eiwitten: 11.8 g (voedingswaarde per portie)

Dit is een recept van Benedicte Defever, voedingsdeskundige-diëtiste, met jarenlange ervaring in de klinische voeding, waar bijvoeding tot behoort.

Probeer ook onze romige kersenshake – een verfrissend en energierijk alternatief.

Meer inspiratie