Aardbeicrème

Aardbeicrème

Deze aardbeiencrème is een zomerse lekkernij die eenvoudig te bereiden is en perfect past binnen de voedingsbehoeften van mensen met kanker. De combinatie van fruit, mascarpone en een voedingssupplement zorgt voor een smakelijk en energierijk dessert.
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Voedingssupplement
Voedingssupplement
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 1 drinkvoeding onder de vorm van crème,
  • Biscuitsmaak
  • 1 banaan
  • 100 g aardbei
  • 100 g mascarpone

Voorbereiding

Was de aardbeien zorgvuldig, verwijder de kroontjes en snijd ze in stukjes. Schil de banaan en snijd deze in schijfjes.
Doe de stukjes banaan en aardbei in een blender. Mix tot je een glad en homogeen mengsel krijgt.
Voeg het voedingssupplement en de mascarpone toe aan het fruitmengsel. Mix nog enkele seconden tot alles goed gemengd is.
Giet de crème in kleine glaasjes of kommetjes. Laat minstens 30 minuten afkoelen in de koelkast voor een aangename textuur.
OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).
Energie: 728 kcal – Eiwitten: 16.5 g (voedingswaarde per portie)

Bewaartips

Bewaar ze niet langer dan 1 dag, goed afgedicht in de koelkast (lager dan 7 °C). Ze worden best zo snel mogelijk geconsumeerd. Bewaar je ze te lang, dan verkleuren ze en verliezen ze hun smaak.
Als je ze na bereiding niet onmiddellijk serveert, moet je ze nog eens goed opkloppen of omroeren.
Dit is een recept van Benedicte Defever, voedingsdeskundige-diëtiste, met jarenlange ervaring in de klinische voeding, waar bijvoeding tot behoort.

Probeer ook onze Fraise des Îles – een zachte, exotische drank met aardbei, melk en kokos, ideaal bij vermoeidheid of smaakverandering.

Meer inspiratie