Bananencake met chocolade

Bananencake met chocolade

Dit is een dessert en blijft het dus een calorierijk verwennerijtje, voor uitzonderlijke gelegenheden. Maar af en toe voor chocolade kiezen kan wel. Vooral pure chocolade is rijk aan cacaopasta, die op zijn beurt rijk is aan polyfenolen. Net als andere bioactieve stoffen hebben polyfenolen heilzame effecten op onze gezondheid en mogelijk ook in kankerbescherming. Ze zijn trouwens ook terug te vinden in groene thee, uien, bosvruchten, enz.
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 170 g zelfrijzend bakmeel
  • 170 g 100% plantaardige margarine
  • 150 g suiker
  • 100 g pure chocolade (70%)
  • 4 bananen
  • 3 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker

Voorbereiding

Oven voorverwarmen: verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in met margarine of bekleed hem met bakpapier.
Ingrediënten voorbereiden: smelt de margarine op een laag vuur. Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Breek de chocolade in stukjes of rasp grof.
Beslag maken: klop in een grote kom de eieren met de suiker en vanillesuiker tot het mengsel licht en luchtig is. Voeg de gesmolten margarine toe, gevolgd door de bananen. Plet ze lichtjes met een vork.
Droge ingrediënten toevoegen: voeg geleidelijk de bloem toe en meng tot een glad beslag. Roer er tot slot de chocoladestukjes door.
Bakken: giet het beslag in de vorm en bak gedurende 45 minuten. Controleer de gaarheid met een prikker: die moet er droog uitkomen.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in een ander troostrijk dessert ? Probeer onze okoskoekjes, zacht en energierijk, ideaal als tussendoortje tijdens de behandeling.

Meer inspiratie