Knolselderburgers

Knolselderburgers

De combinatie van deze burgers met aardappelen, rijst of granen (bv. quinoa) biedt je een prima vleesvervanger. Restjestip: verwerk ze de volgende dag koud in de lunch.
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 500 g knolselder
  • 6 el paneermeel
  • 6 el gemalen kaas (bv. Oud Brugge, Comté,…)
  • 2 eieren
  • Kruiden naar smaak (bv. peterselie, bieslook, oregano, Indische kruiden,…)
  • Chili- of piment(poeder) naar smaak
  • Peper en een beetje zout, naar smaak
  • 4 el (olijf)olie of 100% plantaardige margarine om te bakken.

Voorbereiding

Schil de knolselder grondig en rasp hem grof. Zo krijg je een ideale textuur om burgers mee te vormen.
Doe de geraspte knolselder in een schone doek en druk het vocht eruit. Dit voorkomt dat de burgers te vochtig worden tijdens het bakken.
Meng in een grote kom de knolselder met het ei, de bloem, een snufje zout, peper en een beetje nootmuskaat. Je krijgt een homogeen mengsel dat licht kleverig is maar goed vormbaar.
Verdeel het mengsel in vier gelijke porties. Vorm met je handen of een uitsteekvorm mooie ronde burgers.
Verhit de olie in een antikleefpan. Bak de burgers op middelhoog vuur gedurende ongeveer 5 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin en krokant zijn.
Serveer warm met gestoomde aardappelen, volkorenrijst of een seizoenssalade. Overgebleven burgers kunnen koud gegeten worden, ideaal voor een snelle lunch.

OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Probeer ook onze vegetarische pompoenburger met rijst – een smakelijk en voedzaam alternatief.

Meer inspiratie