Bruschetta met mozzarella en tomaat

Bruschetta met mozzarella en tomaat

Simpel is altijd lekker. De Italiaanse keuken vormt daarvan het levende bewijs. Met ingrediënten van hoge kwaliteit maak je deze bruschetta alleen maar beter.
Bruschetta met mozzarella en tomaat
15 MINUTEN
Vegetarisch
Vegetarisch
Voorgerecht
Voorgerecht
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 1 kleine witte piccolo
  • 3 el olijfolie
  • 1 tomaat
  • 100 g mozzarella
  • Basilicum

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Zo wordt het brood mooi krokant.
Snijd het piccolo brood in dikke plakken (ongeveer 2 cm). Deze vormen de basis van je bruschetta.
Bestrijk beide kanten van elke plak met olijfolie. Gebruik een borsteltje of lepel om de olie goed te verdelen.
Bak de plakken enkele minuten in de oven. Haal ze eruit zodra ze goudbruin en krokant zijn.
Bereid ondertussen de topping. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd ook de mozzarella in stukjes. Meng beide in een kom met 2 eetlepels olijfolie.
Haal het brood uit de oven en leg het op een bord. Laat het even afkoelen.
Beleg elke plak met het tomaat-mozzarella mengsel. Verdeel het royaal voor een volle smaak.
Werk af met fijngesneden verse basilicum. Dit geeft een extra frisse toets.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in een ander licht verteerbaar gerecht ? Probeer dan zeker deze pastasalade met roquefort-saus.

Meer inspiratie