Gevulde aubergines

Gevulde aubergines

Voor een perfecte vleesvervanger serveer je deze groenten-eiwitbron met aardappelen, rijst, granen (pasta, quinoa, couscous,…).
Gevulde aubergines
45 MIN. + 40 MIN. KOOKTIJD
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 4 aubergines
  • 500 g tomaten
  • 250 g magere kwark
  • 2 eidooiers
  • 100 g gemalen kaas
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 4 el olijfolie
  • 1 el peterselie
  • paneermeel
  • peper, wat zout

Voorbereiding

Spoel de aubergines en snijd ze in tweeën. Hol ze uit en bewaar het vruchtvlees. Bestrooi ze met zout, draai ze om en laat ze gedurende 20 min. uitlekken. Spoel ze, droog ze en laat ze 3 à 4 min. in de olijfolie fruiten. Haal ze uit de pan en dep ze droog met keukenpapier
Maak de ui schoon en hak hem fijn. Ontvel en plet de tomaten. Pers het knoflookteentje. Laat al deze ingrediënten samen met het gehakte vruchtvlees van de aubergine in dezelfde pan fruiten. Voeg peper, wat zout en de gehakte peterselie toe.
Laat een tiental minuutjes stoven en voeg de kwark toe, vervolgens de eidooiers en 50 g gemalen kaas. Vul de aubergines met dit mengsel.
Olie een ovenschotel in en schik de aubergines. Bestrooi ze met de rest van de gemalen kaas en het paneermeel. Laten gratineren in de oven.

Meer inspiratie