Gevulde aubergines

Gevulde aubergines

Deze gevulde aubergines zitten boordevol groenten en eiwitten, ideaal voor mensen met kanker. De zachte textuur en milde smaak maken dit gerecht aangenaam en goed verdraagbaar, zelfs bij verminderde eetlust.
Gevulde aubergines
45 MIN. + 40 MIN. KOOKTIJD
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 4 aubergines
  • 500 g tomaten
  • 250 g magere kwark
  • 2 eidooiers
  • 100 g gemalen kaas
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel peterselie
  • Paneermeel
  • Peper, wat zout

Voorbereiding

Aubergines voorbereiden : Was de aubergines, snijd ze doormidden en hol ze uit. Bestrooi met zout, leg ze omgekeerd en laat 20 minuten uitlekken. Spoel af, dep droog en bak ze 3 à 4 minuten in olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.
Vulling maken : Snipper de ui, snijd de tomaten in stukjes en pers de knoflook. Fruit dit samen met het fijngesneden auberginevruchtvlees in dezelfde pan. Breng op smaak met peper en peterselie. Laat 10 minuten sudderen.
Vulling afwerken : Haal van het vuur en voeg de plattekaas, eidooiers en 50 g geraspte kaas toe. Meng goed.
Vullen en gratineren : Vul de aubergines met het mengsel. Leg ze in een ingevette ovenschaal, bestrooi met de rest van de kaas en paneermeel. Gratineer ongeveer 30 minuten in een oven op 180°C.

OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in een ander vegetarisch ovengerecht ? Probeer dan zeker de witloof uit de wok, vezelrijk en licht verteerbaar.

Meer inspiratie