Paling in het groen

Paling in het groen

Deze klassieker is rijk aan bioactieve of gezondheidsbevorderende stoffen, door de variatie aan kruiden en de omega-3 vetzuren in de vis. Het bier zorgt voor een typisch Belgische smaak, zonder de gezondheidsnadelen van de alcohol. Die verdampt immers tijdens het koken.
Paling in het groen
(45MIN. + 20MIN. KOOKTIJD)
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Visgerecht
Visgerecht
Voorgerecht
Voorgerecht
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 600 g jonge zilverkleurige paling (schoongemaakt, ontveld en in mootjes van 5 cm) (400g als voorgerecht)
  • 1 flinke handgreep peterselie, zuring en kervel
  • 1 handjevol van een mengsel van veldkers, boonkruid, salie, citroenmelisse, witte dovenetel, dragon, tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 sjalot
  • 1 fles bruin abdijbier
  • 2 eetlepels arachideolie
  • Peper, snuifje zout

Voorbereiding

Verhit de olie in een grote pan. Voeg de palingstukken en de sjalot toe. Bak op middelhoog vuur tot de paling licht goudbruin is.
Giet het bier in de pan. Voeg tijm en laurier toe. Kruid met een beetje zout en peper. Dek af en laat 10 minuten sudderen op hoog vuur.
Haal de paling, tijm en laurier uit de pan. Voeg de gewassen en fijngehakte kruiden toe aan het kookvocht. Breng kort aan de kook zodat de kruiden hun aroma vrijgeven en de saus licht indikt.
Doe de paling terug in de saus. Laat nog 2 à 3 minuten zachtjes opwarmen. Serveer warm met gestoomde aardappelen of volkorenbrood.

OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Voor een ander smakelijk visgerecht, probeer ons recept voor Brusselse filet américain.

Meer inspiratie