Kanker en werk: onze oplossingen tijdens of na een kanker. 

Kanker en werk: onze oplossingen tijdens of na een kanker. 

Als je de diagnose kanker krijgt, is werk waarschijnlijk niet je eerste zorg. De fysieke en emotionele impact van de ziekte staan voorop.

Maar vroeg of laat duiken er vragen op over kanker en werk. Hoe meld je je afwezigheid? Wat vertel je aan je collega’s? Hoe combineer je je behandeling met je job? En hoe pak je je terugkeer aan na een lange afwezigheid, die vaak onwennig voelt?  

Een antwoord op je vragen 

Het kan lastig zijn om tijdens of na je ziekte weer grip te krijgen op je leven en werk. Daarom heeft Stichting tegen Kanker de belangrijkste vragen en antwoorden voor je op een rij gezet. Je vindt ze hier.  

RECONNECT : het online platform van Stichting tegen Kanker 

Stichting tegen Kanker heeft het online platform RECONNECT gelanceerd, speciaal voor HR-medewerkers, preventieadviseurs en leidinggevenden. Met video’s, getuigenissen en oefeningen leren zij hoe ze medewerkers tijdens of na kanker kunnen ondersteunen bij hun terugkeer op de werkvloer.  

Moedig je werkgever aan om een RECONNECT-account aan te maken. Hoe beter je werkgever is voorbereid, hoe beter hij je kan begeleiden bij de terugkeer. 

Een coach voor een ondersteuning op maat 

Je kan kiezen voor een Individuele coach voor persoonlijke begeleiding van een medewerker, of een Corporate coach voor zowel individuele als collectieve ondersteuning binnen het hele bedrijf (werknemers, collega’s, CEO, HR, enz.). 

Ontdek hier ons netwerk van coaches. Als je manager of HR-medewerker bent, kan je ook gebruik maken van RECONNECT, onze gratis online tool.   

Andere RESSOURCES