Kiwicoulis in aardbeiensaus

Kiwicoulis in aardbeiensaus

Dit frisse en fruitige dessert combineert de pittige smaak van kiwi met de zachte zoetheid van aardbeien. Licht verteerbaar, rijk aan vitamine C en mooi gepresenteerd: ideaal voor mensen met kanker die op zoek zijn naar een verwenmomentje dat ook goed doet.
Kiwicoulis in aardbeiensaus
20 MINUTEN
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 8 goed rijpe kiwi's
  • ½ citroen
  • 1 fles aardbeiensaus, of 2 bakjes aardbeien in het seizoen
  • Suiker (hoeveelheid naar smaak)
  • 4 gelatineblaadjes
  • 200 ml magere room
  • Een beetje water

Voorbereiding

Schil 2 kiwi’s en snijd ze in halve, dunne schijfjes.
Laat de gelatine weken in een beetje warm water, knijp uit en meng onder de room. Klop de eiwitten stijf en voeg ze voorzichtig toe aan de room samen met wat suiker en de stukjes kiwi. Meng zachtjes zodat het schuim luchtig blijft. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
Maak intussen de kiwisaus: schil de overige 6 kiwi’s, snijd ze grof en mix ze met wat suiker en het sap van een halve citroen. Gebruik je verse aardbeien, plet ze dan met een vork voor een rustieke textuur.
Voor het serveren kun je kleine bolletjes kiwi maken met een parisiennelepel en ze op een bord schikken. Lepel er wat aardbeiensaus of geplette aardbeien over en serveer de kiwisaus apart in een klein kommetje.

OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Meer inspiratie