Ingrediënten
- 400 ml gesuikerd abrikozen-sinaasappelsap
- 400 ml volle melk
- 80 ml rietsuikersiroop
- 40 ml kokosmelk
- 4 bollen vanilleroomijs
Voorbereiding
Variatie
Vervang het abrikozen-sinaasappelsap door abrikozensap. Vervang
de rietsuikersiroop en de kokosmelk door
kokossiroop. Vervang het abrikozen-sinaasappelsap door een
combinatie van abrikozen op siroop uit blik en
sinaasappelsap.
Bewaartips
Bewaar ze niet langer dan 1 dag, goed afgedicht in de koelkast (lager dan 7 °C). Ze worden best zo snel mogelijk geconsumeerd. Bewaar je ze te lang, dan verkleuren ze en verliezen ze hun smaak. Als je ze na bereiding niet onmiddellijk serveert, moet je ze nog eens goed opkloppen of omroeren.
De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.