Marinade van zalm met citrusfruit en venkel

Marinade van zalm met citrusfruit en venkel

Deze gemarineerde zalm met citrusvruchten en venkel is perfect om de eetlust te stimuleren tijdens de winter. Dankzij de zachte en frisse smaken is dit gerecht bijzonder geschikt voor mensen met een veranderde smaakzin. Het is eenvoudig te bereiden en brengt een vleugje comfort op het bord.
Veranderde smaak
Veranderde smaak
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 600 g zalm
  • 1 venkelknol
  • Fleur de sel en peper van de molen
  • 2 sinaasappelen
  • 4 mandarijnen
  • 1 ui
  • 1 citroen
  • Verse dille
  • Een scheutje olijfolie

Voorbereiding

Was de citroen grondig en rasp een beetje van de schil.
Pers vervolgens de sinaasappels, mandarijnen en de citroen uit. Giet het sap in een ruime kom.
Snijd de zalm in gelijke, middelgrote stukken. Leg ze in het citrusmengsel en laat 10 minuten marineren. Draai de stukken na 5 minuten om zodat alle zijden goed smaken opnemen.
Snijd ondertussen de venkel en de ui in fijne plakjes. Leg deze op de bodem van een diep bord of kom.
Leg de gemarineerde zalm op het bedje van venkel. Kruid lichtjes met fleur de sel en peper. Voeg wat citroenzeste toe voor extra frisheid.
Meng een scheutje olijfolie onder het overgebleven citrusvocht. Giet dit mengsel over de zalm en groenten. Werk af met enkele takjes dille.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Dit is een recept van Safae Metmari, tijdens haar stage diëtiek aan de Iris Ziekenhuizen Zuid, voor de Hogeschool Lucia de Brouckère in Brussel.

Zin in een ander fris en eiwitrijk gerecht? Probeer dan zeker ook de zalm-ei terrine â€“ een smakelijk en voedzaam alternatief.

Meer inspiratie