Maki’s (pannenkoeken)

Maki’s (pannenkoeken)

Zin in een origineel en smakelijk dessert dat aangepast is aan de specifieke voedingsbehoeften tijdens een kankerbehandeling? Deze crêpe-maki’s, een Japanse specialiteit in de vorm van rolletjes, zijn zowel lekker als licht verteerbaar en energierijk. Ideaal om de eetlust te stimuleren en tegelijk essentiële voedingsstoffen aan te brengen.
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 4 pannenkoeken natuur (uit de versafdeling)
  • 4 individuele potjes rijstpap
  • 12 aardbeien of andere rode vruchten (vers of diepvries)

Voorbereiding

Leg een crêpe op een sushimatje of een placemat bedekt met plasticfolie. Snijd de randen lichtjes bij om een rechthoekige vorm te verkrijgen, wat het oprollen vergemakkelijkt.
Verdeel een potje rijstpap gelijkmatig over de hele crêpe. Zorg voor een egale laag, niet te dik en niet te dun.
Was en ontkroon de aardbeien, snijd ze in kleine stukjes en leg ze in een lijn op ongeveer 1 cm van de onderrand van de crêpe.
Rol de crêpe voorzichtig op tot een stevige rol. Wikkel deze in de plasticfolie en laat minstens 30 minuten in de koelkast rusten.
Verwijder de folie en snijd de rol in plakjes van ongeveer 2 cm dik met een glad mes. Serveer deze zoete maki’s fris en smakelijk.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Dit is een recept uit het boek van Isabelle Delaleu ‘Mes recettes santé pendant un traitement anticancer’ van uitgeverij Leduc.s.
www.editionsleduc.com/produit/414/9782848997544
www.facebook.com/mesrecettessantependantuntraitementanticancer

Meer inspiratie