20MIN. + 5MIN. KOOKTIJD
Desserten en snacks
Vegetarisch
Gezond recept
Herfst
Lente
Winter
Ingrediënten
- 2 pompelmoezen (roze en geel) (*)
- 2 sinaasappelen
- 2 sinaasappelen
- 1 limoen
- 25 g geschaafde amandelen
- 25 g rozijnen
- 2 el vloeibare honing
- 4 munttakjes
- 250 g diepgevroren frambozen
- Sap van 1 citroen
Voorbereiding
Bereid vooraf de saus: mix de ontdooide frambozen, voeg een scheutje citroensap toe en plaats in de koelkast.
Laat de rozijnen gedurende 10min. zwellen in een kom lauw water.
Ontdoe de pompelmoezen en de sinaasappelen van hun schil.Snijd ze in fijne plakjes en schik ze vervolgens afwisselend in 4 kleine individuele ovenschaaltjes.
Was de limoen, haal zijn schil eraf en snijd die in fijne reepjes. Schik de reepjes op het fruit, samen met de uitgelekte rozijnen.
Bestrooi met geschaafde amandel, overgiet met vloeibare honing en laat gedurende 4 à 5 min. onder de grill kleuren. Blijf bij de oven!
Afwerken met munttakjes en onmiddellijk met de koude saus opdienen.
(*) Pompelmoes kan de werking beïnvloeden van meer dan 50 courante geneesmiddelen. Check dus de bijsluiter of stel de vraag aan uw arts.