Gegratineerde citrusvruchten in frambozensaus

Gegratineerde citrusvruchten in frambozensaus

Gegratineerde citrusvruchten in frambozensaus
20MIN. + 5MIN. KOOKTIJD
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 2 pompelmoezen (roze en geel) (*)
  • 2 sinaasappelen
  • 2 sinaasappelen
  • 1 limoen
  • 25 g geschaafde amandelen
  • 25 g rozijnen
  • 2 el vloeibare honing
  • 4 munttakjes
  • 250 g diepgevroren frambozen
  • Sap van 1 citroen

Voorbereiding

Bereid vooraf de saus: mix de ontdooide frambozen, voeg een scheutje citroensap toe en plaats in de koelkast.
Laat de rozijnen gedurende 10min. zwellen in een kom lauw water.
Ontdoe de pompelmoezen en de sinaasappelen van hun schil.Snijd ze in fijne plakjes en schik ze vervolgens afwisselend in 4 kleine individuele ovenschaaltjes.
Was de limoen, haal zijn schil eraf en snijd die in fijne reepjes. Schik de reepjes op het fruit, samen met de uitgelekte rozijnen.
Bestrooi met geschaafde amandel, overgiet met vloeibare honing en laat gedurende 4 à 5 min. onder de grill kleuren. Blijf bij de oven!
Afwerken met munttakjes en onmiddellijk met de koude saus opdienen.

Meer inspiratie