Gelei met rood fruit

Gelei met rood fruit

Bij smaakverandering kan fruit te zuur gaan lijken. Hier is het fruit verwerkt, waardoor het aangenamer kan zijn om te eten. De munt in deze snack of dessert kan bovendien helpen om een slechte smaak weg te nemen.
Vegetarisch
Vegetarisch
Veranderde smaak
Veranderde smaak
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 440 g de fruits rouges
  • 200 ml de grenadine (ou autre sirop – ou thé – aux fruits)
  • 1,5 sachet de gélatine (= 20 g)
  • Quelques feuilles de menthe fraîche

Voorbereiding

Breng 200 ml grenadine met 300 ml water aan de kook. Zet het vuur af en roer het gelatinepoeder erdoor. Roer goed glad. Meng het rood fruit met gewassen en versneden munt, en verdeel het mengsel over de glazen.
Schenk er de gelei over en laat in de koelkast ongeveer 2 uur opstijven. Versier eventueel nog met een blaadje munt.
Dit is een recept uit het eindwerk van Christophe Godefroidt, ontwikkeld in samenwerking met de opleiding bachelor in de voedings- en dieetkunde, Katholieke Hogeschool VIVES en met Stichting tegen Kanker.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)

Dit is een recept uit het eindwerk van Christophe Godefroidt, ontwikkeld in samenwerking met de opleiding bachelor in de voedings- en dieetkunde, Katholieke Hogeschool VIVES en met Stichting tegen Kanker.

Meer inspiratie