Gelei met rood fruit

Gelei met rood fruit

Deze geleivorm van rood fruit is een licht, verfrissend en gemakkelijk verteerbaar dessert, speciaal ontwikkeld voor mensen met kanker. Dankzij de zachte smaak van grenadine en de frisse toets van munt is het bijzonder geschikt bij smaakveranderingen of verminderde eetlust.
Vegetarisch
Vegetarisch
Veranderde smaak
Veranderde smaak
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 440 g rood fruit (vers of diepgevroren)
  • 200 ml grenadine (of een andere siroop of vruchtenthee)
  • 1,5 zakje gelatinepoeder (ongeveer 20 g)
  • Enkele blaadjes verse munt

Voorbereiding

Breng de grenadine en het water aan de kook in een steelpan. Haal van het vuur zodra het kookpunt is bereikt.
Voeg de gelatinepoeder toe aan de hete vloeistof. Roer krachtig tot alles volledig is opgelost. Laat enkele minuten afkoelen.
Verdeel het rode fruit over kleine glaasjes of kommetjes. Voeg in elk potje een paar blaadjes verse munt toe.
Giet de lauwe vloeistof voorzichtig over het fruit. Laat afkoelen op kamertemperatuur en zet daarna minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Serveer goed gekoeld, eventueel afgewerkt met een extra muntblaadje voor een frisse toets.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Dit is een recept uit het eindwerk van Christophe Godefroidt, ontwikkeld in samenwerking met de opleiding bachelor in de voedings- en dieetkunde, Katholieke Hogeschool VIVES en met Stichting tegen Kanker.

Probeer ook onze yoghurt-speculaas met rode vruchten, een ander zacht en fruitig recept, ideaal voor kleine trek.

Meer inspiratie