Sinaasappel-aardbeiendrankje

Sinaasappel-aardbeiendrankje

Sinaasappel-aardbeiendrankje
5 - 10 MINUTEN
Sap
Sap

Ingrediënten

  • 4 kleine rijpe bananen
  • 320 g verse aardbeien
  • 140 ml vloeibare honing
  • 60 ml rietsuikersiroop
  • 600 ml vers geperst sinaasappelsap

Voorbereiding

Pel de banaan en snij in dunne plakjes.
Doe de plakjes banaan in een mengkom en voeg de aardbeien, de honing en de rietsuikersiroop toe. Pureer het mengsel met een staafmixer tot een gladde massa.
Voeg het sinaasappelsap toe en mix tot een lobbige massa.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)
Energie: 342 kcal – Eiwitten: 3.5g per portie

Variatie

Voeg voor een extra zoete drank nog wat suiker of rietsuikersiroop toe. Vervang de helft van de aardbeien door
een gelijke hoeveelheid verse frambozen. Er kan eventueel ook gebruik gemaakt worden van diepgevroren
aardbeien of diepgevroren frambozen.

Bewaartips

Bewaar ze niet langer dan 1 dag, goed afgedicht in de koelkast (lager dan 7 °C). Ze worden best zo snel mogelijk geconsumeerd. Bewaar je ze te lang, dan verkleuren ze en verliezen ze hun smaak. Als je ze na bereiding niet onmiddellijk serveert, moet je ze nog eens goed opkloppen of omroeren.

De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.

Meer inspiratie