Dit basisgerecht is lekker in elk seizoen. Combineer het met seizoensgroenten. Of serveer het in de zomer, bereid op de barbecue. Kan ook met brood, zonder de rijst, als voorgerecht.
20MIN. + 25MIN. KOOKTIJD
Visgerecht
Voorgerecht
Gezond recept
Herfst
Lente
Ingrediënten
- 1 kg grote rauwe scampi's
- 2 limoenen
- 1 kl kruiden met 5 aroma's
- 1 el olijfolie
- 240 g volle rijst
- Peper, snuifje zout
- VOOR DE SAUS : 1 ei - 1 kl mosterd - 1 yoghurt - 1 kl sojasaus - 10 sprietjes bieslook - peper
Voorbereiding
Pel de garnalen, leg ze in een diepe schotel en bestrooi ze met het 5 aroma kruidenmengsel. Besprenkel ze met het sap van de twee limoenen, goed mengen en gedurende 15 min. laten trekken bij kamertemperatuur.
Kook ondertussen de rijst. Kook het ei 9 min. in kokend water. Spoel ze daarna onder koud water, pel ze en haal het eigeel eruit
Plet het eigeel onder de mosterd. Klop de yoghurt los en giet hem voorzichtig over het eigeel en de mosterd, als bij een mayonaise. Voeg de sojasaus en de fijngesneden bieslook eraan toe. Breng op smaak met peper.
Laat de garnalen goed uitlekken en prik ze op een houten stokje. Bak ze gedurende 5 à 6 min. in een met olie verhitte pan. Draai ze regelmatig even om. Voeg peper en wat zout toe naar smaak. Onmiddellijk opdienen met de saus en de rijst.