Kwartelsalade met champignons

Kwartelsalade met champignons

Voorgerecht
Voorgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 8 kwartelborsten
  • 100 g (veld) sla
  • 600 g gemengde paddenstoelen
  • 25 g noten (pijnboompitten, walnoten)
  • 3 el (wal)notenolie
  • 1 el frambozenazijn
  • 2 el olie of 100 % plantaardige margarine
  • (verse) dille,(zwarte) peper, zout

Voorbereiding

Maak de sla schoon. Halveer de noten en rooster ze in tot ze beginnen bruinkleuren. Maak een vinaigrette van de notenolie, azijn, zout en peper.
Kruid de kwartelborsten met peper en zout en bak ze in de helft van de vetstof. Bak de paddenstoelen kort bruin in de resterende vetstof meng met de noten.
Schik de sla op de borden en overgiet met de dressing. Schik het vlees met het paddenstoelmengsel erop. Werk af met dille.
Serveer met brood, aardappelen of ... voor een feestelijke gelegenheid ... aardappelkroketten.

Meer inspiratie