Ingrediënten
- 600 ml volle melk
- 240 ml chocoladesaus
- 120 ml gesuikerd kersensap
- 8 bolletjes vanilleroomijs
- 4 rijpe bananen
Voorbereiding
Variatie
Vervang het kersensap door rode bessensap of door appelkersensap. Gebruik chocoladeroomijs, banaanroomijs of kersenroomijs in plaats van vanilleroomijs.
Bewaartips
Bewaar ze niet langer dan 1 dag, goed afgedicht in de koelkast (lager dan 7 °C). Ze worden best zo snel mogelijk geconsumeerd. Bewaar je ze te lang, dan verkleuren ze en verliezen ze hun smaak. Als je ze na bereiding niet onmiddellijk serveert, moet je ze nog eens goed opkloppen of omroeren.
De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.