Ingrediënten
- 2 avocado’s, geschild en ontpit
- 4 kleine groene paprika
- 2 teentjes knoflook
- 600 ml tomatensap
- 120 ml vers geperst limoensap
- 100 ml room (35 % vet)
- snuifje zout
- zwarte peper naar smaak
Voorbereiding
Variatie
Voeg per portie 25 ml volle yoghurt toe.
Bewaartips
Bewaar ze niet langer dan 1 dag, goed afgedicht in de koelkast (lager dan 7 °C). Ze worden best zo snel mogelijk geconsumeerd. Bewaar je ze te lang, dan verkleuren ze en verliezen ze hun smaak. Als je ze na bereiding niet onmiddellijk serveert, moet je ze nog eens goed opkloppen of omroeren.
De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.