Avocado-tomatendrank

Avocado-tomatendrank

Avocado-tomatendrank
10 – 15 MINUTEN + 1 UUR
Sap
Sap

Ingrediënten

  • 2 avocado’s, geschild en ontpit
  • 4 kleine groene paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 ml tomatensap
  • 120 ml vers geperst limoensap
  • 100 ml room (35 % vet)
  • snuifje zout
  • zwarte peper naar smaak

Voorbereiding

Snij de avocado in stukjes. Ontpit de kleine groene peper en snij hem in kleine stukjes. Snipper de knoflook fijn.
Doe de avocado, de groene peper, de knoflook, het tomatensap, het vers geperst limoensap en de room in een mengkom. Pureer alle ingrediënten in een foodprocessor of met een staafmixer tot een gladde massa.
Zet de drank 1 uur in de koelkast. Voeg daarna het zout en de peper toe.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)
Energie: 313 kcal – Eiwitten: 3.7 g per portie

Variatie

Voeg per portie 25 ml volle yoghurt toe.

Bewaartips

Bewaar ze niet langer dan 1 dag, goed afgedicht in de koelkast (lager dan 7 °C). Ze worden best zo snel mogelijk geconsumeerd. Bewaar je ze te lang, dan verkleuren ze en verliezen ze hun smaak. Als je ze na bereiding niet onmiddellijk serveert, moet je ze nog eens goed opkloppen of omroeren.

De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.

Meer inspiratie