Prachtige resultaten tijdens de Levensloop-events dit voorjaar

Prachtige resultaten tijdens de Levensloop-events dit voorjaar

Stichting tegen Kanker kent € 205.000 aan Levensloop-Grants toe en boekt prachtige resultaten tijdens de Levensloop-events dit voorjaar.

Stichting tegen Kanker heeft als eerste en voornaamste missie de financiering van wetenschappelijk kankeronderzoek.  Maar ook preventie en de ondersteuning van mensen met kanker en hun naasten zijn belangrijke missies. In dat kader wil ze een deel van de ingezamelde fondsen tijdens de Levenslopen gebruiken om lokale initiatieven van de organiserende regio te ondersteunen die ten goede komen aan patiënten en hun naasten!

Welke lokale projecten worden door Stichting tegen Kanker gesteund?

Heel wat organisaties binnen het medisch en psychosociaal netwerk dienden interessante en gevarieerde projecten in naar aanleiding van de projectoproep voor Levensloop Grants 2024. Van de 43 ingediende projecten werden er 27 geselecteerd door een onafhankelijke nationale jury voor een totaalbedrag van 205.000 euro.

Vier organisaties in België hebben financiering ontvangen voor het innovatieve karakter van hun projecten gericht op de verbetering van de zorg en het welzijn van patiënten en hun naasten:

  • CHU de Liège (€ 7.310) – Video: Het Universitair Ziekenhuis van Luik gaat een interactieve video ontwikkelen voor patiënten en hun naasten over de behandeling van glioblastoom. Deze video zal bestaan uit interviews met zorgverleners en boeiende animaties, inclusief quizzen en feedback. De video zal beschikbaar zijn op de website van het ziekenhuis.
  • Stichting Benjamine De Cloedt – Mosa Ballet School (€ 9.600) – From Cancer to dancer: In samenwerking met de inloophuizen in de provincie Luik, organiseert ‘Quand on Danse’ maandelijkse dansworkshops voor mensen in behandeling en hun naasten. Deze workshops zijn gericht op het verbeteren van welzijn en het verminderen van stress en eenzaamheid bij kankerpatiënten.
  • Leef met Lef vzw (€ 9.948) – Ribbedebie uit de oncologie: Het project biedt kankerpatiënten en hun naasten de mogelijkheid om te ontsnappen aan de ziekenhuisomgeving via fantasievolle prentenboeken en luisterspellen, zowel in het ziekenhuis als in natuurgebieden zoals Bokrijk.
  • UZ Gent (€ 10.000) – Podcast: Het Kankercentrum van UZ Gent ontwikkelt een reeks podcasts over psychosociale zorg tijdens en na kankerbehandeling. Deze podcasts bieden informatie over onderwerpen als fysieke activiteit, voeding, vermoeidheid, slaap, angst voor herval, impact op naasten en werkhervatting. Ze zijn bedoeld om patiënten te informeren en te motiveren om deel te nemen aan fysieke groepssessies.

Dit is slechts een greep uit de 27 geselecteerde projecten. Ze benadrukken het belang van innovatieve en toegankelijke ondersteuning voor kankerpatiënten en hun families, en tonen aan hoe technologie en kunst kunnen bijdragen aan hun welzijn.

€ 1.254.783 ingezameld dit voorjaar tijdens de Levensloop-events

Levensloop is een feestelijk evenement van Stichting tegen Kanker voor alle leeftijden dat helemaal rond solidariteit en fondsenwerving draait voor de strijd tegen kanker. Teams lossen elkaar 24 uur lang af, tijdens een estafette rond een parcours. Hiervoor laten ze zich sponsoren. Dit wordt in 2024 georganiseerd in 33 steden en gemeenten over heel België door vrijwilligers. 

Dit voorjaar werd € 1.254.783 ingezameld tijdens de 16 voorjaarsedities van Levensloop in heel België. We telden 2.200 vechters en 20.629 deelnemers. Een prachtige opkomst en dito resultaat zelfs al zat het weer niet mee. Bijzonder was de sprookjesachtige editie in Plopsaland.

Dit najaar staan er nog 17 edities op de planning en starten we opnieuw op 7 september! 

Deelnemen kan nog steeds, meer info op www.levensloop.be.  

Andere RESSOURCES