Een fris en romig dessert dat zachtheid en karakter combineert. Deze verrine met yoghurt, speculaas en rood fruit is perfect voor wie op zoek is naar een licht, smaakvol en voedzaam toetje.

Desserten en snacks

Ijs

Vegetarisch

Feestelijk recept

Herfst

Winter
Ingrediënten
- 500 g magere yoghurt
- 125 g opgeklopte (soja) room
- Gemalen speculaas of fijngehakte noten
- 80 g suiker of het equivalent aan zoetstof
- 250 g rode vruchten (eventueel diepvries)
Voorbereiding
Klop de koude room op tot een luchtige slagroom. Verkruimel de speculaas met een deegroller of in een diepvrieszakje.
Meng in een kom de yoghurt met de suiker. Spatel voorzichtig de opgeklopte room erdoor tot een luchtige, romige massa.
Begin met een laagje speculaaskruimels onderin elk glaasje. Voeg een laagje rood fruit toe, gevolgd door het yoghurt-roommengsel. Werk af met een beetje speculaas en een rood vruchtje als decoratie.
Zet de glaasjes minstens 2 uur in de koelkast. Zo kunnen de smaken zich goed vermengen en krijgt het dessert een stevige textuur.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).
Zin in een ander fruitig dessert? Probeer dan zeker onze gelei met rood fruit, licht en verfrissend.