Waterkerstaart

Waterkerstaart

Maart en april zijn de maanden bij uitstek voor waterkers. Wist je bovendien dat waterkers op kop loopt in de lijst van de meest voedzame groenten en fruit? Deze vegetarische quiche zet waterkers in de kijker: een bladgroente boordevol smaak en voedingsstoffen. Licht, romig en makkelijk te verteren – ideaal voor mensen met kanker, zowel warm als koud geserveerd.
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Lente
Lente

Ingrediënten

  • 1 kruimeldeeg
  • 2 bussels waterkers
  • 1 ui
  • 3 eieren
  • 150 ml melk
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 1 el olie
  • Nootmuskaat

Voorbereiding

Snipper de ui fijn. Spoel de waterkers grondig, verwijder de dikke stelen en hak de blaadjes grof.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui op een zacht vuur tot hij glazig is. Voeg de gehakte waterkers toe en laat enkele minuten slinken. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Klop de eieren los in een kom en voeg de melk toe. Snijd de geitenkaas in kleine stukjes en meng onder het eimengsel. Voeg vervolgens de gestoofde waterkers en ui toe. Kruid met peper en een snuifje nootmuskaat.
Bekleed een taartvorm met het kruimeldeeg en prik gaatjes in de bodem met een vork. Giet het mengsel erin en verdeel gelijkmatig.
Bak de quiche in een voorverwarmde oven (180 °C) gedurende 25 à 30 minuten, tot ze goudbruin en stevig is. Serveer warm, lauw of koud.

OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Alternatief :

Parmezaan in plaats van geitenkaas, met 200 ml (zure of gewone) room in plaats van melk. Gebruik dan geen ui, noch nootmuskaat, en verwerk de waterkers rauw.

Zin in een ander gerecht met waterkers? Probeer dan ook onze linguine met waterkerspesto â€“ een fris en voedzaam pastagerecht dat de eetlust stimuleert.

Meer inspiratie