Ingrediënten
- 4 eieren
- 120 g bloemsuiker
- 40 ml suikersiroop
- 600 ml ongeklopte slagroom (40 % vet)
- 120 g kristalsuiker
- 100 g fijngehakte walnoten
- 40 ml honing
Voorbereiding
Variatie
Stracciatella-ijs: vervang de walnoten en de
honing door 20 g grof geraspte chocolade.
Bananenijs: vervang de walnoten en de honing door
75 g rijpe banaan gepureerd met sap van ¼ citroen.
Citroenijs: vervang de walnoten en de honing door
25 ml citroensap.
Limoenijs: vervang de walnoten en de honing door
25 ml limoensap.
Sinaasappelijs: vervang de walnoten en de honing
door 25 ml sinaasappelsap.
Passievruchtenijs: vervang de walnoten en de
honing door 25 ml passievruchtensap.
Ananasijs: vervang de walnoten en de honing door
25 ml ananassap.
Kokosijs: vervang de walnoten en de honing door 20
g gemalen kokos.
Bewaartips
Bewaar zelfgemaakt ijs best niet langer dan 2 weken in de diepvries (lager dan -18 °C). Hard ijs plaats je best een half uur voor het serveren in de koelkast. Dan is het ijs schepklaar.
De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.