Deze volkoren toast met avocado en gerookte zalm, afgewerkt met knapperige asperges en een zachtgekookt ei, is ideaal voor een lichte maaltijd of een brunch. Rijk aan gezonde vetten, eiwitten en vezels, en perfect afgestemd op de voedingsbehoeften van mensen met kanker.
Ingrediënten
- 8 dikke sneden volkoren brood
- 8 dikke witte asperges
- 16 groene asperges
- 2 avocado's
- 1 citroen
- 10 radijsjes in schijfjes gesneden
- 4 sneetjes gerookte zalm
- 4 eieren
- 1 rode ui in schijfjes
- VINAIGRETTE : 4 el Griekse yoghurt - 2 el water - 1 bot dille - peper - snuifje zout - sap van ½ citroen - 1 sjalot -1 kl. mosterd
Voorbereiding
Schil de witte asperges vanaf 2 cm onder de kop. Snijd de uiteinden af. Kook ze 5 minuten in kokend water. Kook de groene asperges 3 minuten. Laat uitlekken en afkoelen.
Kook de eieren 5 minuten voor een zachtgekookt resultaat. Laat schrikken onder koud water, pel ze en halveer.
Hak de dille fijn (houd wat apart voor de afwerking). Meng alle ingrediënten tot een gladde saus.
Plet de avocado’s met het citroensap. Rooster het brood. Besmeer met avocado en leg er een plak gerookte zalm op.
Snijd de asperges schuin. Beleg de toast met asperges, eihelften, radijs, rode ui en dille. Serveer met de vinaigrette.
Fan van gerechten met asperges ? Probeer dan zeker onze aspergesalade – een vegetarische en verfrissende optie.