Vispannetje met venkel

Vispannetje met venkel

Het vispannetje met venkel is een warm, licht verteerbaar gerecht dat ideaal is voor mensen met kanker. Deze maaltijd zit boordevol eiwitten, groenten en smaakvolle kruiden. Venkel geeft een frisse, anijsachtige toets die perfect samengaat met de zachte vis en rijst.
Vispannetje met venkel
30MIN. + 25MIN. KOOKTIJD
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Visgerecht
Visgerecht
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 venkelknol
  • 4 tomaten
  • 1 dosis saffraan
  • 150 g rijst
  • 1 liter visbouillon
  • 1 snufje cayennepeper
  • Zout en peper
  • 4 witte visfilets (kabeljauw, koolvis, wijting…)

Voorbereiding

Om de vispannetje te beginnen, pel en snipper de ui en knoflook. Maak de venkel schoon en snijd hem in stukjes. Dompel de tomaten kort in kokend water, pel ze, verwijder de pitjes en snijd ze in blokjes.
Verhit de olijfolie in een stoofpan. Bak de ui, knoflook en venkel goudbruin.
Voeg de tomaten, saffraan en rijst toe. Meng goed en giet er de warme visbouillon over. Dek af en laat 15 à 20 minuten zachtjes koken.
Kruid met cayennepeper, zout en peper. Leg de visfilets bovenop de groenten en laat nog 8 minuten zachtjes stoven met het deksel op de pan.
Strooi er fijngehakte peterselie over en besprenkel met citroensap. Serveer meteen.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Hou je van zachte visgerechten? Dan is onze vispannetje een perfecte keuze. Probeer dan ook onze provençaalse kabeljauwpapillot, een lichte en aromatische optie.

Meer inspiratie